tisdag 22 mars 2011

Ju mindre desto bättre

Hoppsan, har visst inte skrivit sedan den 7 mars, alltså två veckor. Det hade ju kunnat vara så att jag inte kunnat skriva för att jag vridit mig i olika typer av smärtor. Men så var det ju inte.

Jag är helt enkelt så bra i ryggen just nu att jag inte riktigt har något ryggrelaterat att oja mig över! Tänk att det kan vara så! Helt fantastiskt.

De senaste veckorna känns det som att det har "hänt" något... som att det har "vänt"... Givetvis fattar jag att det kommer att fortsätta att gå upp och ner, men ändå. Visst är jag fortfarande trött i ryggen efter en dags aktivitet på jobb och med barn, men jag har inte behövt ta "starktabletterna" på två veckor. Och flera dagar har jag varit helt utan tabletter, inte ens alvedon!

Imorgon ska jag på återbesök. Det ska bli spännande att få se MR-bilderna med egna ögon och jag ska se till att fråga om alla möjliga olika nivåer. Men, jag ska inte be om mer medicin, och det känns helt underbart ljuvligt!

5 kommentarer:

 1. Härligt!!! Fortsätt framåt i samma goda stil så ska jag försöka hänga på!!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det låter jättebra, vad skönt!

  SvaraRadera
 3. Hej! Hittade din blogg i dag och har verkligen plöjt igenom den. Tack för att du skriver! Det ger mig hopp om att bli bättre. Har haft ishisasmärtor ner i vänster ben sedan i mitten av december och det har bara blivit värre och värre. Träffade VC läkare i mitten av februari första ggn och fick då reda på att det troligtvis är diskbråck. Käkar voltaren sedan dess och klarar mig inte en dag utan.Går hos sjukgymnast som har gett mig ett träningsprogramm men inte så mkt mer. Har varit hos kiropraktor som tittade på mina fötter och så att jag var plattfot så nu har jag gjort fotavgjutning och ska hämta ut mina ilägg i morgon. Han som gjorde det mätte även mina ben och det visade sig att jag var 1.5 cm kortare på vänsterbenet. Frågan är om jag alltid varit det eller om det blivit nu. Ser helt sne ut i vilket fall. Har fått tid till ortoped den 10 maj och det känns som en evighet dit. Ska prova en osteopat nästa vecka och se om han kan hjälpa mig med ngt. Rycker i alla strå jag kan nå. Har också barn 5 och 1.5 år och är i samma ålder som du. Intressant det här om hormonspiralen. har också en sådan insatt...kanske är värt att ta ut den. Är ju ingen direkt risk att bli gravid nu ändå...;)
  Tack igen och lycka till med tillfrisknandet. Ska fortsätta läsa. Hälsningar Melina

  SvaraRadera
 4. Melina: Välkommen, vad roligt att du hittat hit (eller egentligen skittråkigt, för varför skulle du läsa bloggen om du inte hade ont i ryggen?). Jag åt ju också voltaren till förbannelse innan operationen. För mig blev det för mycket, och nu har jag svårt att klara ens ipren för att magen helt enkelt säger ifrån. Var försiktig! Jag känner igen det där med att gripa efter halmstrån - det är det enda man kan göra när man har ont. Inlägg är bra, det har jag också köpt. Osteopat är också bra, men för mig har det bara lindrat symptomen en stund. Akupunktur var supereffektivt för mig, men också här var effekten tidsbegränsad (men det var underbart att få vara smärtfri om än bara en liten stund). Barnen... de fina. Men jag antar att du också känner dig otillräcklig - det är inte kul. När det gäller hormonspiralen har jag bara en sak att säga och det är: ta ut den. Jag är övertygad om att den har betydelse, särskilt om man är minsta lilla överrörlig. Hoppas du får hjälp så snart som möjligt. Om det "bara" är ett diskbråck så brukar det ju också vara rätt så lätt att åtgärda när man väl får komma till rätt vårdinstans. Lycka till! Jag hejar på dig!

  SvaraRadera