onsdag 6 april 2011


Idag är jag (tillfälligt?) sämre i ryggen och kommer direkt på att jag behöver skriva av mig.

Återbesöket senast var intressant, jag fick se mina nya MR-bilder men glömde att be om utskrift. I alla fall så ser operationsområdet alldeles ypperligt fint ut. Inte en tillstymmelse till synlig inflammation och det har blivit BEN, tjohoo!

Sedan har vi kapitlet om disken L4-L5. Den är inte bra. Alls. Mörk och tråkig i färgen, men än så länge har den inte förlorat i höjd. En annan mycket positiv detalj är att den har blivit "bättre" sedan sist. Förra MR-bilderna visade ett diskbråck också på denna nivå, men när jag bad läkaren peka ut var det sitter kunde han inte hitta det. Det har försvunnit! Så, summan av allt är att jag har en värdelös disk som ändå blivit bättre. För mig var det en otrolig kick att se att diskbråck faktisk kan läka ut, ytterligare en pepp att fortsätta träna ordentligt.

Jag fick en ny medicin mot nervsmärta som jag ska äta i tre månader. Jag tycker inte att jag har jätteont i "nerverna", men helt klart är ju att jag har problem att stå längre stunder eftersom ilningar, domningar och stickningar gör sig påminda i vänster ben. Den nya medicinen har helt klart gjort skillnad och förbättrat läget (gabapentin heter den förresten).

Hursomhelst, jag har varit JÄTTEBRA i ryggen sedan återbesöket. Knappt någonsin värktabletter och definitivt inte "starksorten". Träffade sjukgymnasten och kom överens om att dra ner på vattenträningen från två till en gång i veckan, och istället skola in mig på "vanlig" vattengympa på IKSU. Där var jag i måndags. Och därmed var vi framme vid dagens inlägg - jag har nämligen fortfarande ont efter det. Dessvärre känns det inte som träningsvärk. Det gör inte ont på det "gamla" stället, utan... eh... ovanför... Tillbaka på alvedon och ipren och till och med tradolan för att kunna sova. Känns återigen sådär men jag försöker att inte hetsa upp mig. Förhoppningsvis är det bara en sträckning ;-).

Nuvarande smärta hindrade mig dock inte från att nå ytterligare en underbar milstolpe idag. Jag CYKLADE till jobbet! Åååå vilken seger! Vilken frihet! Första gången sedan augusti 2010. Ganska snabbt insåg jag dock att jag behöver en annan slags cykel, min är på tok för "framåtlutad" och jag når knappt fram till styret. Mormorscykel önskas, någon som har en till övers? Hör av dig till "Stelsomettkylskåp_74".

3 kommentarer:

 1. Oj, tror du att det kan vara nya träningen? Prata med SG om det, du får ju inte bli sämre igen!!!
  Härligt att du kan cykla igen iaf men skaffa en cykel som passar så du inte fördärvar det du lyckats bygga upp. Lycka till!
  MVH
  "Stelsomettkylskåp_62"

  SvaraRadera
 2. Hejja Ryggen hejja.
  Jag gissar att du har det bra med ryggen eftersom du inte är här och gnäller. Att det går bra med forskningen( vad forskar du inom?)
  Och livet leker.

  Kram på dig och tack för att du tänker på mig när jag låg på sjukhuset. Det är inte så att du vill ha besök efter mina vattengympadagar ( tisdagar och torsdagar) när jag är i Umeå i framtiden?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ellinor: du har rätt, jag är riktigt bra i vanliga fall, men inte idag då jag tradolanar för första gången på länge. Försöker att inte göra ngn grej av det även om det är svårt. Jag har skrivit hos dig, vi kommer snart att ses!

  SvaraRadera