söndag 19 september 2010

Det här med mediciner

När jag fortfarande var kvar på sjukhuset fick jag höra några gånger av personalen att jag fick höga doser morfin. Med mig hem fick jag ett uttrappningsschema på Oxycontinet, och den inte alltför trevliga läkaren som skrev ut mig påpekade med sträng röst att jag minsann gjorde bäst i att trappa ur enligt schemat för annars skulle jag i princip sluta som tablettmissbrukare och hamna i fördärv.

Väl hemma tyckte jag att det där schemat såg ut att gå så himla låååångsamt! Det kunde väl inte vara meningen att jag skulle äta morfintabletterna i en månad bara för att trappa ner? Så jag gjorde några extraskutt. Beroende vill jag ju inte bli. Det var bara det att jag hade glömt en liten detalj. Det finn en anledning till varför jag fått de där tabletterna. Det gör liksom lite för ont att vara utan dem. Jag hoppade från 25 mg/2ggr dag till 10 mg/2ggr dag. Och det gick inte.

Nu är jag uppe på 15 mg/2 ggr dag och det fungerar bra. Sista timmen innan nästa dos ska tas är inte rolig, men går an. Trappa ner får jag göra sedan, och då enligt schema.

Förutom Oxycontinet tar jag också tramadol 50 mg/ 2 ggr dag och alvedon forte 4 ggr dygn. Sedan någon sliskig gegga för att motverka förstoppning. Sist men inte minst en Fragminspruta varje kväll för att förhindra blodpropp.

Det där med att trappa ner för fort är inte min melodi, jag hinner väl med det också till slut.

4 kommentarer:

 1. Det är helt rätt, det GÅR inte att trappa ner för snabbt. Var inte orolig, man blir inte missbrukare om man följer schemat.;) Jag fick lära mig att det inte är bra att ha ont. Det försenar läkningen och i värsta fall kan man få kronisk värk. Så ät dina piller du.:)

  SvaraRadera
 2. Gulp. Kronisk värk har jag haft nog av. Nu äter jag och ser glad ut. Idag har jag faktiskt varit *HELT SMÄRTFRI* med mediciner, det är en mycket ovanlig känsla!

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig. Jag stelopererades i maj förra året. Men jag var så hög på medecinerna efter operationen o bara låg så jag kände nog inte den smärtan som du verkar ha upplevt efteråt. Allt har fungerat bra för mig, jag har varit gravid och födde barn i slutet av juni, men nu 3 mån efter förlossning så har mina problem återkommit. Förmodligen är det diskbråck nr 2 som aldrig opererades. Har kramp o domningar ner i ett ben. Nu hoppas jag bara att detta ska gå över. Lycka till med återfrisknandet!

  SvaraRadera
 4. Hej Caroline! Vad härligt att höra att det gick bra att vara gravid/föda barn trots steloperationen. Jag har själv känt mig väldigt lättat över att jag inte ska ha fler barn, för jag antar att det måste vara mer påfrestande för ryggen efter en op. Hoppas att du får hjälp fort! Jag har också kvar diskbråck på en annan disk, hoppas hoppas hoppas att det inte blir problem med den för man har inte direkt lust att göra om detta...

  Berätta gärna hur det går för dig framöver!

  SvaraRadera