lördag 26 februari 2011

Nog finns det en del att förbättra...

Jorå, jag hankar mig fram. Två dagars hel sjukskrivning i veckan fick det bli, men jag känner mig ändå vid rätt gott mod. Bäckenet har inte farit åt fanders sedan jag började med "dunderkuren", däremot känns det hela tiden som att det när som helst kan hända.

Den där återbesökstiden på ortopeden som utlovades till v. 7 bokades istället till v. 11. Så nu befinner jag mig återigen i limbo med rätt så väsentliga frågor som: ska jag fortsätta äta medicinerna trots att läkaren sa "vi testar i två veckor"? Hur blir det med fortsatt sjukskrivning? Hur ser resultaten från MR ut?

Jag VET att det är apmycket att göra på ryggsidan på ortopeden, och jag har faktiskt förståelse för att jag kanske inte prioriteras högst just nu. Men jag kan inte låta bli att förvånas över hur administration och bokning är organiserad. Att jag får en tid fyra veckor senare än utlovat innebär ju att jag MÅSTE höra av mig tidigare i alla fall. Inte minst för att få veta hur jag ska ta mina mediciner. Jag är knappast den enda och jag misstänker att rätt så stor del av arbetstiden för både läkare och administratörer går åt till att återkoppla till patienter som fått senare tider än vad som utlovats. En större realism när det gäller tidsbokning skulle vara att föredra, och då skulle sjukskrivningar och medicinering kunna planeras direkt enligt detta - även om återbesöket kommer några veckor senare.

Kanske vore det inte så dumt att tänka om en aning, vet vet - det kanske finns tid och pengar att spara?

3 kommentarer:

  1. Så frustrerande, och du har ju rätt, de borde tänka om. Kanske skulle det gå att lösa smidigare. Skönt att det går framåt med ryggen, och att dunderkuren verkar hjälpa.

    SvaraRadera
  2. Mmm... tyvärr känns det ju såklart inte som läge att mucka heller. Man vill ju inte hamna sist i kön liksom.

    SvaraRadera
  3. Ja, det gäller att vara genomtrevlig så man hamnar först

    SvaraRadera