tisdag 12 oktober 2010

Jag ringde en sjukgymnast...

...för att få lite matnyttiga tips om hur jag ska tänka med det här med sittandet. Jag har en tid inbokad i början av november hos sjukgymnast på ortopeden. Lite väl långt bort tycker jag nog, så jag ringde.

Ska jag strunta i att det gör ont när jag sitter och sitta i alla fall? Nej, det ska du inte. Du ska istället jobba på att hitta ett sätt att sitta som känns bra. Det finns kilkuddar och ländryggsstöd att låna/köpa på hjälpmedelscentralen.

Är det normalt att ha det så här vid den här tiden efter operationen? Ja. Det är väldigt väldigt vanligt att man har problem med sittandet under ganska lång tid efter operationen. Individuella skillnader finns det såklart, men du bör räkna med att det kan ta lång tid innan det känns bra. Men bra blir det för de allra flesta i slutändan.

Ska jag "forcera" och börja jobba på vinst och förlust när denna sjukskrivning är slut? ... Öh... nog tycker jag att du fått en ovanligt kort sjukskrivning för den här typen av operation. Du får nog räkna med att det kommer att ta lite längre tid innan du kan börja jobba.

Kan jag börja med ngn träning? Javisst, vi tidigarelägger sjukgymnasttiden - du måste ju börja träna innan du kan börja jobba.

Nu ska jag försöka att inte haka upp mig på att jag blev sjukskriven så kort tid, men jag blir ändå irriterad över att läkaren som skrev ut mig fått mig att känna mig stressad över den (för) korta sjukskrivningstiden. Dessutom stör jag mig på att han avfärdade mig så totalt när jag frågade om jag kanske borde komma igång med träningen innan jag började jobba (dvs. precis det som SG påpekade idag). Borde jag byta läkare redan nu, eller ska han få en chans till? Det är frågan...

Hursomhelst väldigt skönt att prata med SG. Imorgon är det väl bara att ge sig ut och inhandla en kilkudde.

2 kommentarer:

  1. Hmm..det är ju inte lätt att råda men om jag hade en annan läkare som jag kände förtroende för skulle jag nog vända mej till den. Du borde få längre sjukskrivnig, 3 månader brukar vara det första man får. Stress har aldrig fått någon att läka bättre. Lycka till / Lippe

    SvaraRadera
  2. Jag blir också irriterad på din läkare! Det blir ju ett stressmoment helt i onödan. Min läkare ville sjukskriva mig två månader, men jag fick tre efter att ha sagt ifrån, och sen förlängde han ytterligare ett par månader på heltid och några till på halvtid, utan att protestera. Det var till o med hans eget förslag, eftersom han förstod att det var för tidigt att börja jobba.
    Skönt att du fick så bra hjälp av sjukgymnasten i alla fall.

    SvaraRadera