söndag 16 januari 2011

Hormonspiral + bäckenproblem?

For the record. Nu har jag gett fingret åt hormonspiralen och bytt den mot en koppar. Min sjukgymnast misstänkte redan innan sommaren att den kunde påverka mina bäckenbesvär i negativ riktning. Jag har frågat runt lite. Barnmorskor och kvinnoklinik säger nej - det finns inget samband. Sjukgymnaster säger nja, kanske. En del svenska hemsidor och bloggar innehåller info om foglossningsproblem med potentiell koppling till hormonspiral. Men... om man söker på engelska sidor finns det hur mycket som helst som tyder på att det inte är helt ovanligt att ryggproblem (särskilt ländrygg) debuterar och eller förvärras en tid efter insättning av Mirena, som hormonspiralen heter.

Ja ja, vi får väl se. Men om jag blir radikalt bättre (det vågar jag inte tro) så kommer jag att bli riktigt lack... (och nöjd...).

6 kommentarer:

 1. Att hormoner är med och spökar när det gäller bäckenproblem och foglosssning vet nog många kvinnor. Jag äter p-piller som gör att jag inte får några blödningar och det har hjälpt mej lite. Inte samma sak men liknande iaf. Har provat att vara utan men får då den här känslan som är samma som vid foglossning, att bäckenet känns somm det ska rasa samman och slå i golvet. Tycker att du gör rätt som provar.
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 2. Detta vill jag verkligen veta, om det finns samband!

  SvaraRadera
 3. Lippe och 4U2, ja hörni... nog är det ett högt spel det där med hormoner, utan att man egentligen vet vilka konsekvenser det får. Men nu "hoppas" jag att det har samband - då borde jag blir allt bättre...

  SvaraRadera
 4. Oj vad intressant! Det finns säkert ett samband, men sjukvården vill ju ha allt bevisat in absurdum för att ens vilja erkänna att det eventuellt kan ligga någonting lite i det som alla har vetat i hundra år, typ..

  SvaraRadera
 5. Gun: Mmm. Det är väl det där med läkemedelsbranschen. Inte alltid lätt att motbevisa...

  SvaraRadera
 6. Sambon har precis samma problem med ont i ländryggen och igår hörde hon från en bekant som varit hon kiropraktorn med samma ryggproblem. Han hade bara frågat om hon använde hormonspiral och det gjorde hon. Då skulle hon plocka bort den, och nu så är hennes besvär borta.

  SvaraRadera