torsdag 26 augusti 2010

Akupunktur

Var hos SG igår. Inget nytt under solen direkt, jag känner mig fortfarande ordentligt smärtpåverkad. Han är helt inne på att det värsta först måste lägga sig innan jag kan börja träna upp bålstabilitet ordentligt. Fick en pytteövning bestående av att "hitta" djupa bukmuskulaturen, spänna till 30% i tio sekunder och slappna av. Detta ska jag göra några gånger per dag.

Han föreslog även att vi skulle testa akupunktur. Inte för att det egentligen påskyndar läkprocessen, men det kan fungera smärtlindrande för vissa som har diskbråck. Sagt och gjort. Nålar i hälar, händer och ländrygg. Kändes lite läbbigt men jag var faktiskt betydligt bättre i smärtan efteråt. Det höll i sig fem-sex timmar. Ska tillbaka imorgon och sätta nålar igen. För min del får han göra vad han vill, jag litar blint på honom, speciellt efter att han förutsett exakt var mitt diskbråck låg och hur stort det var.

Nu har jag bytt medicin från Tradolan till citodon. Blir trött av citodonet också, men inte helt borta som jag blir av tradolan. Tyvärr tycker jag inte att citodonet är lika effektivt mot smärtan, den rår inte på nervsmärtan som jag upplever att tradolan gör.

Ja herregud, att det skulle bli såhär...

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Hittade dig via en annan blogg, ser att vi båda lider av diskbråck och har startat blogg i sommar. Själv har det gett mig ett nytt värde, i att faktiskt känna sig behövd av mina läsare...Kommer att lägga dig i min lista och titta in till dig igen.
    Må väl/caja

    SvaraRadera
  2. Hej Caja, roligt att du tittat in. Vi får peppa varandra i ryggmisären...

    SvaraRadera